Siirry sisältöön
40,00 € / h

Kauppias

Kinkamon pirtti kinkamonpirtti@gmail.com 040-5958260 Y-tunnus: 1163523-9 Kauppiaan ehdot

Porot vuonna  2017 syntynyt Toku-poika ja 2018 syntynyt Ihku tyttö laiduntavat Kinkamon pihapiirissä omassa tarhassaan. Talvella porot syövät kuivaa heinää, jäkälää ja täysrehua. Kerpot ovat parhainta herkkua "karkkipäivinä". Poroihin voi tulla tustumaan isäntäväen  ohjauksessa. Tarhaan meno on kielletty.

Polulle alkupäässä on opaste polulle joka on merkitty punaisilla nauhoilla ja maasto on helppokulkuinen.

Lähimetsässä tontut/haltia-hahmot toivottavat käviät tervetulleiksi tutustumaan heidän maailmaansa. Vaikka näemmekin vain metsätonttujen hahmot he asuvat ja elävät todellisuudessa omana yhteisönään metsässämme. Matkan varrella on Tipsutontun reki jossa on kiertäjille pientä yllätystäkin. Talvi aikaan polku on valaistu lyhdyillä.

Kuusimetsän siimeksessä voi nähdä oravat hyppelehtimässä kuusesta toiseen. Kesällä voi myös nähdä satoja valkoisia pikkusieniä jotka ovat kasvaneet tippuneisiin kuusenneulasiin ja edistää neulasien lahoamista ja on niiden omaa ekosysteemiään.

  • Porot - Ihku ja Toku-porot talvella 2020.
  • Porot - Heinähäkillä herkuttelemassa.
  • Sieniä - Maahan tippuneeseen kuusenneulaseen kesällä kasvaa pieni valkoinen sieni. Joka edesauttaa neulasten lahoamista ja omaa ekosysteemiään.
  • Tonttupolku - Tonttupolku lähtee kuusimetsän siimekseen tältä opasteelta.
  • Tonttupolku - Kesällä tonttupoika on saanut kaverikseen pari kärpasientä.
  • Tonttupolku - Peikkopojat ovat saaneet kannolleen kasvamaan komeat käävät. Heidän asumukseensa kuljetaan kannon kautta, jota me ihmiset emme näe.