Siirry sisältöön

Melonta

Melonta

Keurusselkä on kaunis järvi monine lahtineen ja saarineen. Järvi on n. 30km pitkä, eteläpäässä Mänttä-Vilppulan kaupunki ja järven pohjoispäässä Keuruu, missä on useita paikkoja, joilta pääset liikkeelle sekä rantautumispaikkoja.

Täältä myös lisäinfoa luonnonvesillä liikkumisesta.

Camping Nyyssääniemi vuokraa kajakkeja ja sup-lautoja verkkokaupassaan

Ahtolan satamasta, Camping Nyyssänniemen alueelta tai Hotelli Keurusselästä lähtiessä on useita rantautumispaikkoja.

Keuruun keskustan ympärimelontareitti

Keuruun retkeilyn helmi on keskustan ympäri kulkeva melontareitti. Reitin pituus on noin 10 kilometriä ja se kulkee koko ajan rannan välittömässä läheisyydessä.

Ahtolan satamassa on kahvila Siipiratas sekä pienen matkan päässä on elintarvike- ja päivittäistavaramyymälä Megamarket, josta löytyy retkieväät. Megamarketin yhteydessä on hampurilaisravintola Hesburger ja Mega Cafe, joiden yhteydessä on rantautumislaituri.

Satamasta myötäpäivään kuljettuna ensimmäisenä ohitetaan Tervanlahti, jonka alueella toimi 1900-luvulla Terva tehdas. Sopivalla kelillä vesillä ollessasi voitkin aistia tervan tuulahduksia, jotka tuovat tervehdyksen vuosikymmenten takaa.

Reitti jatkuu Keuruun länsirantaa pitkin kohti Ketvelniemeä, mistä löytyy reitin kaunein silta sekä Herpmanin poikain muistomerkki. Saaren pohjoispuolella voit kokea rauhan ja hiljaisuuden. Matkalla on mahdollista pitää virkistäytymistauko Kylmälahden uimarannalla.

Pian saavut jo Kurkisaareen, josta löytyy perhepuisto lapsiperheille, wc-tilat ja kaksi nuotiopaikkaa. Kurkisaaren läheisyydessä on kolme tunnelmallista siltaa.

Kurkisaaren kierrettyä lähestyt Keuruun keskustaa ja Kirjastonrantaa. Kirjastonrantaan nousee kesällä 2024 Splash-taideteos. Reitti jatkuu Lapinsalmen siltojen ali, joista jälkimmäistä kutsutaan ”rakkauden sillaksi” ja jotkut ovatkin ripustaneet oman lukkonsa sillan kaiteisiin.

Kierros jatkuu etelään kiertäen Pappilanniemen ja kohti Vanhan Keuruun aluetta. Vanha Keuruu houkuttelee rikkaalla kulttuuriperinnöllään ja mielenkiintoisilla kohteillaan. Alueen kirkot, museot ja näyttelyt kertovat tarinoita entisajoilta nykypäivään. Pian horisontissa siintää jo Ahtolan satama ja määränpää retkelle.

Suositellut lähtöpaikat: Ahtolan satama (Kangasmannilantie 18, 42700 Keuruu) tai Tervan laituri  (Tervantie 10, 42700 Keuruu). Lähtöpaikkojen yhteydessä on maksuton pysäköintimahdollisuus.

Muut melontalaiturit: Ketvelniemen melontalaituri ja Kurkisaaren perhepuisto (Wegeliuksentie 12, 42700 Keuruu)

Reitin pituus: 10 kilometriä

Kesto: 2-4 tuntia

Vaativuus: Helppo. Reitti kulkee suojaisesti mantereen välittömässä läheisyydessä.

Kohderyhmä: Kaikki, reitti soveltuu myös vasta-alkaville.

Tulipaikka: Kyllä, omat puut.

Veneenlaskupaikka: Kyllä, useita.

WC: Kyllä – Kurkisaari (24/7) sekä Keuruun kirjasto, Ahtolan Satama ja Megamarket ja -kahvila aukioloaikojen mukaan.

Kauppa: Megamarket (Kangasmannilantie 20, 42700 Keuruu)

Kahvilat ja ravintolat: Hesburger ja MegaCafe (Kangasmannilantie 20, 42700 Keuruu), Satamakahvila Siipiratas (Kangasmannilantie 18, 42700 Keuruu).
Muut Keuruun ruokapaikat ja kahvilat

Nähtävyydet: Herpmanin poikain muistomerkki, Ketvelniemen silta, Keuruun Vanha kirkko, Vanhan Keuruun alue, Kirjaston rantaan kesällä 24 valmistuva Splash taideteos, siipirataslaiva Elias Lönnrot
Keuruun matkailukohteet

Eräopas Markku Jokela toimittaa tarvittaessa edullisesti kanootteja varusteineen haluamaasi paikkaan. Saat hyvät vinkit kohteista tai opastuksen melonnan saloihin. Mahdollisuus myös opastettuihin retkiin. Vuokrattavissa inkkarikanootteja, kajakkeja (yksikkö tai kaksikko) ja suurkanootti n. 12 henkilölle. Eräopas Markku Jokela, puh. 040 5442 976.

Retkiopaspalvelua tarjoaa EräKatri, mm. Suomen Melontakouluttajien melontaohjaaja.

Keurusselän Soutajat -yhdistys omistaa kaksi kirkkovenettä, joita se vuokraa erilaisiin tapahtumiin yms. Veneiden vuokrauksesta antaa tietoa pj. Eero Mäkipelto, puh. 040 5380 518.

heli.peltola@keuruu.fi

Vapaa-aikapäällikkö Heli Peltola040 827 2763

www.keuruunvapaa-aika.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa