Siirry sisältöön

Danse Macabre - kuolemantanssi; Ilkka Pirinen

Danse Macabre - kuolemantanssi; Ilkka Pirinen
30,00 €

Kauppias

KirjaKeuruukirjakeuruu@printek.fi0403000704Y-tunnus:1701527-6Kauppiaan ehdot

DANSE MACABRE – KUOLEMANTANSSI

Ilkka Pirinen (s. 1952) on eläkkeellä oleva mänttäläinen lääketieteen tohtori ja yleislääketieteen erikoislääkäri. Väitöstyönsä hän teki turvapaikanhakijoiden terveydentilasta. Nyt käsillä olevan romaanitrilogian kirjoittamisessa tarpeellisen asiaosaamisen hän hankki työskentelemällä Suomessa monilla terveydenhuollon eri osa- alueilla. Työtä valitessaan hän ei kaihtanut erikoisempiakaan paikkoja. Kotimaassa hän toimi kolmen eri vankilan lääkärin tehtävissä. Ulkomailla hän työskenteli sekä Suomen Punaisen Ristin, että kansainvälisen Punaisen Ristin palveluksessa, Maailman terveysjärjestön tehtävissä, ja myös ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyöosastolla terveysalan neuvonantajana. Kokemusta ja ymmärtämystä pakolaisista, turvapaikanhakijoista ja vieraista kulttuureista ylipäätään hän hankki lukuisilla työmatkoilla eri puolilla maailmaa ja tutustuessaan aihepiiriin syvällisesti väitöskirjatyössään ja toimiessaan pakolaisten vastaanottokeskusten lääkärinä Suomessa.

Tässä kirjassa ei haluta identifioida yhtäkään maata tai ihmisryhmää. Osa tapahtumista on täyttä totta ja osa on kirjoittajan vapautta luoda tarinaa, joskus traagisessa perusvireessä, mutta toisaalta kuvauksena elämän moninaisuudesta, sen hyvistäkin puolista. Kirja ei ole pelkästään kokoelma karmeita tarinoita tai kertomuksia onnistumisista. Se kuvaa useamman henkilön kasvua ihmisinä huolimatta monista asioista, jotka olisivat saaneet jäädä tapahtumatta, mutta myös siksi, että joitakin asioita tapahtui. Kirjoittaja toivoo teoksensa herättävän ajatuksia siitä, ovatko monet käsityksemme vieraista kulttuureista ja niiden edustajista stereotyyppisiä ja jopa tarkoituksellisesti negatiivisia. Emmekö sittenkin ole hyvin samanlaisia?

DANSE MACABRE – KUOLEMANTANSSI on kolmen teoksen kokonaisuus, jonka kolme osaa, Bolero, Tarantella ja Valse Triste, kertovat päähenkilöiden tarinan ja kuvaa heidät yhteen sitovan, kiintoisan toimintaympäristön, joka laajenee mannertenväliseksi. Perhosen siipien heilunta saa aikaan myrskyn kauempanakin ja kuten niin usein, tuhoja korjataan jälkikäteen monien toimesta.

Myydään vain kolmen kirjan sarjana:

  1. osa Bolero (229 sivua)

  2. osa Tarantella (462 sivua)

  3. osa Valse Triste (691 sivua)

Kirjoittaja Ilkka Pirinen

Painopaikka Oy Nord Print Ab, Helsinki 2023

ISBN 978-952-94-7708-1

Toimitustavat

Nouto (Keuruuntie 10, Keuruu)
Pikkupaketti, alle 2kg5,90 €
Postipaketti, alle 2kg9,90 €
Ovelle-paketti, toimitus kotiin, alle 2kg23,90 €