Pihlajavedellä on totuttu kulkemaan metsäpoluilla ja tiettömillä taipaleilla. 2000 -luvun alkupuolella järjestettiin Pihlajaveden eräpäivät nimistä tapahtumaa, jonka yhteydessä maastoon merkittiin Pihlaisselän kiertävä Pihlajaveden eräpolku niminen ulkoilureitti. Maastosta löytyy edelleen silloisia, osin jo sammaloituneita reittiopasteita. 

Vuoden 2018 aikana jo osin unohtuneesta reitistä innostuttiin uudelleen ja silloin päätettiin elvyttää aiemmin järjestetty tapahtuma jälleen henkiin. Vuonna 2019 järjestettiin ensimmäiset Pihlajaveden Erämaapäivät yhteistyössä Keuruun vapaa-aikapalveluiden ja paikallisten toimijoiden kesken. Koska vuosien kuluessa Pihlajaveden eräpolku -reitille oli tullut muutoksia ja kiinteistöjen omistajanvaihdoksia, päätettiin reitti suunnitella kokonaan uusiksi. Samalla innostuttiin luomaan kokonaan uusia lyhyempiä ulkoilureittejä.

Viime vuosien aikana Pihlajaveden ulkoilureitistöä on hiottu ja viilattu kuntoon. Vuosien 2020-2021 aikana toteutetun Liikkuva kylä -hankkeen yhteydessä reittien kartat päivitettiin kuntoon ja reiteille lisättiin uusia opastemerkkejä sekä reitin varrelle osuvien kohteiden historiasta ja erityispiirteistä kertovia opastetauluja. 

Reittien ylläpitäminen ja kehittäminen tapahtuu talkoovoimin. Nyt sinulla on mahdollisuus kantaa kortesi kekoon ja tukea Pihlajaveden ulkoilureitistön ylläpitoa ostamalla kyläyhdistyksen teettämiä reittikarttoja.