Uudenlaisilla digipalveluilla valoa yritysten korona-ahdinkoon

 

Yhteinen verkkokauppa ja myyntiä edistävä Keuruu Puoti kioski-verkosto

 

Keuruulle perustetaan yritysten yhteinen verkkokauppa. Verkkokauppa avataan 24.3.2021. Verkkokaupan lisäksi Keuruulle sijoitetaan Kioskeja, joista voi ostaa verkkokaupan tuotteita. Kosketusnäytölliset kioskit ohjaavat asiakkaan paikallisten tuotteiden ja palveluiden äärelle. Kioskit on tehty myös erityisryhmille sopiviksi ja saavutettaviksi. 

Kioskeja tulee Keuruulle pilottivaiheessa 3 kpl ja ne sijoitetaan matkailuyrityksiin eri puolille Keuruuta. Kioskit rakennetaan yhteistyössä Koronasta kasvuun -hankkeen, Kehittämisyhtiö keulink Oy:n ja Keuruun kaupungin kanssa. 

 

Verkkomarkkinat laajenee 4 kuntaan- Keuruu, Multia, Uurainen ja Petäjävesi

Verkkomarkkinat ovat vuoden 2020 aikana pilotoitu yritysten livehaastattelu toimintamalli. Takana oli koronakevät, joka oli ollut täysin uudenlaista aikaa sekä yrittäjille että asiakkaille. Tarpeena oli löytää uudenlainen toimintamalli, joka auttaisi viestinnässä korona-ajan vaikutuksista palveluihin ja kuluttamiseen. Asiakkaan näkökulmasta ilmoilla oli vielä paljon pelkoa siitä, uskaltaako yrityksissä asioida. Monet yrittäjät taas olivat taloudellisesti vaikeassa tilanteessa, ja tunsivat joutuvansa kohtaamaan suurta epävarmuutta yksin.
Keurusseudun Verkkomarkkinat osoittivat  saadun palautteen ja suosion myötä, että yritysten kanssa tehtävälle toiminnalliselle verkostoyhteistyölle, positiivisille ja kannustaville kohtaamisille ja yhteiselle digitaalisen viestinnän kehittämiselle on erittäin suuri tarve. Vuonna 2020 verkkomarkkinoille osallistui n. 80 yritystä ja videoita oli katsottu lähes 100 000 kertaa.
 

2021 Keurusseudun verkkomarkkinat laajenevat laajenevat kuntarajojen yli myös Uuraisille, Multialle ja Petäjävedelle. 

Multialla ja Petäjävedellä toukokuun verkkomarkkinoille pääsevät matkailualalla toimivat yritykset. Syksyn teemat tarkentuvat myöhemmin. Uuraisilla kevään markkinoille on voinut ilmoittautua kuntakyselyn kautta ja kevään markkinapäivä alkaa jo olemaan täynnä.

Tsemppi Tuubi yrittäjille livestriimauksina torstaisin

Koronasta Kasvuun -hanke aloittaa torstaiset striimatut aamukahvit yrittäjille. Luvassa on käytännönläheistä tietoa yrityksiin rahoituksesta digipalveluihin ja markkinointiin. Tsemppi tuubi on osa Business Keuruu toimintamallia. 

Ainutlaatuinen Mun Keuruu- elinvoimasivusto  

MunKeuruu- elinvoimasivuston verkosto laajenee jatkuvasti. Lokakuussa 2020 julkaistun elinvoimasivuston on löytänyt jo yli 300 yrittäjää.
Kävijämäärät ja tapahtumat sivuilla kasvavat koko ajan.
Sivustoa halutaan laajentaa niin, että se palvelee entistä laajemmin paikallisia yrittäjiä sekä  palveluja myös verkkokaupan osalta. Tarkoituksena on, että maaliskuussa avattavassa verkkokaupassa myytävistä paikallisista palveluista  löytyy tarina tuotteen takaa.
Sivustoa kehitetään jatkuvasti yritysten tarpeita palvelevaksi sekä yrittäjän, että asiakkaan näkökulmasta. MunKeuruu- sivuston palveluja on käännetty myös englannin kielelle tammikuussa 2021.
Yritys- ja palveluluettelo laajenee keväällä myös Uuraisille.

 

Koronasta kasvuun - hanke

Kesto: 1.1.-31.12.2021

Hankkeen tavoitteena on auttaa yrityksiä selviämään koronakriisin mukanaan tuomista ongelmista ja jatkamaan toimintaansa. Koronasta kasvuun hanke jatkaa ja syventää Elinvoimainen kasvu Keuruun seutukunnalla (EKSS) – hankkeessa aloitettuja ja jo toteutettuja toimenpiteitä. Hankkeen ylimmän tason tavoitteena on auttaa yrityksiä niin, että koronasta voidaan löytää uuden ja kehittyneemmän yrityksen kasvun eväät eli koronasta voidaan löytää jopa yrityksen kasvun siemen.

Hankkeen projektipäällikkö on Sari Saarinen

Lisätietoja: 

Koronasta kasvuun -hanke, projektipäällikkö Sari Saarinen, 

puh. 040 6475610, sari.saarinen@keulink.fi, info@munkeuruu.fi 

Elinvoimasivusto Mun  Keuruu : www.munkeuruu.fi